Time for a fresh start
Time for a fresh start

Van voormalig klooster tot data science campus

Het voormalig kloostercomplex de Mariënburg in ‘s-Hertogenbosch is tot levendige stadscampus ontwikkeld. De hoofgebruiker is de Jheronimus Acadamy of Data Science (JADS), een initiatief van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven om op deze monumentale locatie een data science cluster van internationale allure op te bouwen. 

 

Data science hub in een rijksmonument

De gemeente ‘s-Hertogenbosch profileert zich als datastad.  Toen een locatie werd gezocht voor de JADS kwam het voormalige klooster en moederhuis Mariënburg in beeld, een rijksmonument uit 1897. In de bruisende binnenstad vanDe Mariënburg is een echt data-ecosysteem: naast leren en werken kunnen studenten er ook wonen. Het kantoor van Lister Buildings is gevestigd in het gebouw.

Het gebouw biedt ruimte aan verschillende onderwijsvoorzieningen, zoals klaslokalen, werkplekken, studieruimtes en een lunchcafé. Daarnaast zijn er werkplekken voor startups en incubators, overleg- en presentatieruimtes. Onder de overkapping van de vroegere binnenplaats bevindt zich een werklunchcafé.

In de centraal gelegen kloosterkapel is een grote multifunctionele collegezaal ingericht. Op de Campus zijn 77 appartementen gerealiseerd. Alle appartementen zijn volledig gemeubileerd en voorzien van een eigen badkamer en keuken. Tevens hebben de bewoners toegang tot onze eigen monumentale binnentuin met fietsenstalling.

 

  • 's-Hertogenbosch
  • Binnenstedelijke campus van 15.000 m² met bedrijfs- en studieruimtes en 77 woningen,
  • Opgeleverd